Хлібовиробники Херсонщини обговорили шляхи підтримки місцевої продукції

Сьогодні під головуванням першого заступника голови ОДА Валентини Січової відбулося засідання за круглим столом на тему: «Стан хлібопекарської галузі області», під час якого обговорювалися актуальні питання щодо виробництва хліба і хлібобулочних виробів підприємствами області та шляхи реалізації хлібобулочної продукції місцевих товаровиробників.

Участь у заході взяли представники обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів відомств та служб, керівники хлібопекарських підприємств області та представники громадських організацій.

Відкриваючи захід, Валентина Січова підкреслила, що харчова та переробна промисловості є основами народного господарства, тому всі процеси, які відбуваються в цих галузях, керівництво облдержадміністрації тримає на постійному контролі.

Хлібовиробники Херсонщини обговорили шляхи підтримки місцевої продукції

«Особливо це стосується ринку хлібобулочних виробів», – наголосила вона та відзначила, що керівництво обласної виконавчої влади підтримує діалог з місцевими товаровиробниками та зацікавлене в їх успішній роботі.

Нині в області працює 57 борошномельних та хлібопекарських підприємств, де щорічно виробляють близько 75 тис. тон хліба та хлібобулочних виробів.

Хлібовиробники Херсонщини обговорили шляхи підтримки місцевої продукції

У ході наради були обговорені найбільш наболілі проблеми, які турбують місцевих хлібовиробників.

Серед актуальних питань залишається співпраця з мережними супермаркетами. Всі вони пропонують невигідні для товаровиробників маркетингові умови.

Учасники наради обговорили алгоритми формування цін на хлібобулочні вироби, можливості лобіювання місцевої продукції під час проведення тендерів та шляхи популяризації споживання товарів місцевих виробників.

Хлібовиробники Херсонщини обговорили шляхи підтримки місцевої продукції

Хлібовиробники Херсонщини обговорили шляхи підтримки місцевої продукції

Share Button